A grafológiáról

Egy grafológiai elemzés a kézírás tudományos alapokon nyugvó, precíz és alapos mérésen alapuló mélyelemzéséből fejti vissza az író személy személyiségjegyeit, rávilágítva számos területre (intellektus, érzelmi beállítottság, munkához való viszony, önbecsülés, érzelmi beállítottság, szociális kapcsolatok, intimitásigény, a mindennapokban való működés).

Nemcsak viselkedésbeli jegyek, de tudatalatti programok és mozgatórugók, erőforrások is feltárulnak egy grafológiai mélyelemzésből, csakúgy, mint az erőforrások és a fejlesztendő területek.

Egy grafológiát végzett pszichológus szavait idézve, „a grafológia teljesebb képet ad egy emberről mint megannyi pszichológiai alkalmazott teszt együttvéve”.

Különböző alkalmazott területei vannak ennek a tudományágnak, a teljes személyiségkép felállításán túli életvezetési tanácsadáson túl például a munkahelyi grafológia (munkaerő-felvételnél, pályaalkalmassági vizsgálatnál, vezetőkiválasztásnál), pályaorientációs grafológia, pedagógiai, irodalomtörténeti irányultságú grafológia. És persze a párkapcsolati grafológia, amely segítségével egy párkapcsolat két tagjának a kézírását vetjük össze. Ha szeretnél erről a területről és arról, mi alapján történik egy ilyen elemzés többet is megtudni, kattints ide!  

Egy, a kézírásból visszafejtett, objektív mérésen alapuló személyiségkép tudatában már sokkal könnyebb a bölcs idézet szerint élni: “Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni!” (Assisi Szent Ferenc)

elementum sit ante. diam justo massa elit. ut non quis, id Praesent