grafológiaönismeretpárkapcsolatpszichológia

Papírra vetett Párkapcsolat

Vannak az életünkben kapuk, amelyek akkor nyílnak ki, amikor befelé kell fordulnunk, önmagunkat megismerni, önmagunk válaszait megkeresni. Ilyen élethelyzet egy párkapcsolati krízis is, amelyben fordulhatunk ebben a belső útban ahhoz, hogy kézírásunkból fejtessük vissza személyiségünk szálait, mozgatórugóinkat, viselkedésünk hátterét és keressük a válaszokat.

Két, párkapcsolatban lévő fél írását nemcsak a kapcsolat elején vagy házasságkötést megelőzően érdemes összeillőség szempontjából megvizsgálni, hanem bizony krízisek idején is: önmagunk és párunk megértésével, ezáltal a változtathatatlan dolgok elfogadásával és a változtatási irányok meghatározásával választ kaphatunk kérdéseinkre, konfliktusaink eredőire, felismerhetjük és tudatosíthatjuk erőforrásainkat, párkapcsolatunk küldetését és azokat a területeket, ahol fejlődnünk kell.

A felek egy-egy oldalas írásából és aláírásából, természetesen mindkét fél hozzájárulásával egy értő grafológus fel tudja térképezni, és a kézírások aprólékos mérésével és kiértékelésével, különböző modellekkel, ábrákkal szemléltethetően végig tudja venni, hogy

  • mik a felek viselkedési, megküzdési stratégiája,
  • hogyan működnek, milyen az életstílusuk, élettempójuk, életvezetésük,
  • mi jellemzi a személyiségüket (mentális-, emocionális, szociális készségek, energizáltság, önmagunkhoz való viszony, önmegvalósítási késztetés, munkavégzés területén egyaránt),
  • melyek a motivációik, milyen mozgatórugók és esetleges visszahúzó erők mozgatják őket, milyen sorskönyvi parancsok élnek bennük,
  • mennyire hasonló a libidókésztetésük erőssége, a szexualitás fontossága az életükben, hogyan élik ezt meg,
  • milyen kommunikációs szokások jellemzik őket, hogyan működik közöttük ez a terület,
  • hogyan alakul kettejük intimitásigénye,
  • milyen kötődési igény jellemzi őket,
  • hogyan tudnak egymáshoz alkalmazkodni (milyen a dominanciaigényük, együttműködési készségük, rugalmasságuk),
  • mennyire hasonló az intelligenciaszintjük és személyiségük érettsége.

Mindezek ismeretében aztán feltérképezve a közös pontokat, amelyekre a kapcsolat épül és azon pontokat, amelyek félreértéseket eredményezhetnek, feszültséget keletkeztetnek és konfliktusok forrásai lehetnek át lehet gondolni, hogy merre tovább. Közösen gondolkodva meghatározhatjuk, hogyan lehet javítani a kapcsolat minőségén és mindkét fél által adva hogyan lehet egymáshoz kapcsolódni és mindkét fél megelégedettségét szolgáló kapcsolatban, immár tudatosabban tovább kísérni egymást az úton.

…..

Ha szeretnél pároddal egy ilyen izgalmas belső és egyúttal egymás felé irányuló utazásban részt venni, keress bátran ITT!

A mediáció nemcsak egy hatékony alternatív konfliktuskezelési módszer, hanem számomra több: szemléletmód, kommunikációs stílus, a mindennapokban alkalmazható konfliktuskezelés. Blogom ennek szellemében mediációs szemüvegen át néz rá a világra, fontos szerepet adva az önismeretnek.

 

id libero Praesent elementum libero. ipsum Lorem quis libero